Online coaching

 

COACHING EXPAT- HÁZASTÁRSAKNAK, PÁRKAPCSOLAT MIATT KÜLFÖLDRE KÖLTÖZŐKNEK

 


Külföldre költöztetek a párod munkája miatt? Esetleg egy párkapcsolat vitt külföldre?


A külföldre költözés kihívásokkal járhat bárki számára, de különösen igaz ez a párjuk miatt külföldre költözőkre. Ők azok, akik nemegyszer a karrierjüket, a családjukat, a baráti társaságukat, a kulturális hátterüket és az anyanyelvüket feladva vágnak bele az új kalandba. Feladnak majdnem mindent.

Milyen biztonsági hálójuk marad akkor, amelyekre támaszkodhatnak? Csakis a társuk és a saját magukba vetett hitük. Erre a kettő erőforrásra alapozva, ezeket kiaknázva tudnak aztán egy új, elsőre talán félelmetesnek tűnő életet kialakítani saját maguk és a családjuk számára is.

Megterhelő ez a szituáció bárki számára, ne bíráld, hát, magad, ha az alábbi tüneteket tapasztalod magadon, nem vagy egyedül velük, sőt ezek teljesen természetesek:

 • nem találod a helyed
 • kétségbeeséssel tölt el, hogy milyen munkalehetőségeid lehetnek a jövőben
 • szeretnél valamilyen értelmet adó munkát végezni, de úgy érzed megrekedtél, nincs sok lehetőséged
 • már fogalmad sincs, ki vagy te, mi a szereped a világban, hogyan mutatkozz be egy rendezvényen, kínosnak érzed, ha a foglalkozásod felől érdeklődnek
 • gyakran érzed magad frusztráltnak, mérgesnek, tehetetlennek, magányosnak vagy áldozatnak a külföldre költözés miatt
 • félsz kilépni a lakásból, kapcsolatba lépni a helyi emberekkel.

 

Ne aggódj, van megoldás a problémáidra, segítek.


Hogyan tud továbblendíteni a coaching ebből a szituációból?

 • egy megértő, biztonságos teret ad a gondolataid, érzelmeid, reményeid és a legmerészebb vágyaid kifejezésére.
 • konkrét ismereteket szerezhetsz a külföldre költözésre adott természetes érzelmi, kognitív és viselkedésbeli reakciókról, amelyek segítenek elhelyezni, megérteni és rendszerben látni a tapasztalataidat, és ez sok stresszt le tud venni a válladról.
 • biztatást és támogatást kapsz a saját öngondoskodási gyakorlatod és túlélési stratégiád kidolgozására, amelyek segíteni fognak abban, hogy tompítsd az érzelmi kilengéseket, hogy kiegyensúlyozottabbnak és harmonikusabbnak érezd magad.
 • világosabban fogod látni, mit szeretnél elérni a magánéletedben, csakúgy mint a karrieredben, és tisztába jössz majd azzal is, hogy mely elvek, kritériumok fontosak a számodra, amelyekhez ragaszkodni szeretnél.
 • nagyon sok inspiráló példát fogsz hallani tőlem más emberek anonim történetéből, meg tudhatod, hogy mi volt az, ami bevált nekik, és mi volt, ami nem.
 • kapsz egy társat magad mellé, aki elkísér azon az úton, amikor kilépsz a komfortzónából, és kipróbálod magad az új kultúrában, 
 • és legfőképpen:

 • segít meghallani a belső hangodat, és az elfogadásával átalakítani a körülményeidet külföldön.

 

Hogyan tudod igénybe venni  coachingot?

Küldj nekem egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy töltsd ki a jeletkezési lapot, és felveszem veled a kapcsolatot.

 

Mennyibe kerül a coaching?

Első, bevezető alkalom: 11.000 Ft

A további alkalmak ára: 23.000 Ft (egy alkalom 60 – 75 perc hosszúságú)

Intenzív együttműködésre (csomagra) való szerződés esetén: 20.000 Ft/alkalom.

Ez az ár magában foglalja az együttműködés időszaka alatti korlátlan e-mailen keresztüli támogatást is, de nagyobb elköteleződést igényel tőled a céljaid eléréséért.

 

 

Lehet-e coachingra jelentkezni akkor is, ha nem tartózkodok jelenleg Magyarországon?

Persze, én sem mindig vagyok Magyarországon:). A coachingot tarthatjuk személyesen és Skype-on is, illetve az EU-n belül a telefon is tud működni..

 

Van olyan kérdés, ami megválaszolatlan maradt benned a coachinggal kapcsolatban?

Ha igen, olvasd végig a Gyakori kérdések és válaszok oldalt, és ha ott sem találod meg rá a választ, küldj egy üzenetet nekem ide.

 

Bemutatkozás: Szűcs Nóra, PhD


Több, mint 14 éve érintett meg a külföldön élés szele először, azóta a szakmai és a személyes életem is összefonódott ezzel a témával.

Éltem Svédországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, a köztes időkben Magyarországon, jelenleg pedig több, mint 7 éve Ausztriában tanítom és kutatom a külföldönélés és visszaköltözés lélektanát a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen. 2018-ban szereztem meg a doktori fokozatot Ausztriában, ahol a magyar nők külföldön éléssel kapcsolatos megéléseit kutattam, jelenleg pedig a külföldönélés férfi oldalát vizsgálom.
Workshopokat és coachingot külföldön élőknek és visszaköltözőknek több, mint 7 éve tartok. Tréneri és coaching munkámban az Eric Berne által kifejlesztett tranzakcióanalízis megközelítést alkalmazom.

Rendszeresen tartok előadást a témában nemzetközi és hazai konferenciákon. A szakmai publikációk mellett 2015-ben jelent meg a Szárnyak és gyökerek: Külföldi élet - magyar nők szemével című könyvem az Ursus Libris Kiadó gondozásában.