SZAKLAPOKBAN ÉS MAGAZINOKBAN MEGJELENT ÍRÁSAIM A KÜLFÖLDÖN ÉLÉSRŐL

Egyedül külföldön karácsonykor

Egyedül lenni sosem jó (bár néha nem olyan nagy baj, és van, aki kifejezetten szereti), fokozottan igaz ez ünnepek idején. Hogyan dolgozzuk fel ezt a helyzetet? Erről írtam ebben a cikkben.

Karácsonyi hazalátogatás – mire számíts?

Amilyen örömteli külföldről hazalátogatni így, az ünnepek idején, olyannyira stresszes és fárasztó is lehet, ráadásul rengeteg kérdés, kétely is felmerülhet ilyenkor bennünk. Erről, és néhány trükkről, tanácsról szól ez a cikk.

Újra együtt- közeleg a külföldön élők karácsonyi látogatása

Mire figyeljünk, hogy felhőtlen legyen az együttlét?

Karácsonykor sok külföldön élő rokonunk tér vissza Magyarországra és látogat haza. Repesve várjuk, hogy újra magunkhoz öleljük idegenbe tévedt fiunkat és lányunkat („mit főzzek? mivel kényeztessem?”), hogy híreket halljunk külföldön élő unokánkról, hogy a vacsoraasztalnál külhonban élő testvérünk szórakoztasson minket idegenbeli sztorijaival. Vajon milyen lesz a viszontlátás? 

Íme néhány szempont, amelyek segíthetnek a nagy találkozás kapcsán.

Menjek? Maradjak?: A külföldön élés pszichológiája

Sokan költöznek mostanában külföldre. Kalandvágyból, a jobb élet reményében, egy kis „vérfrissítés” okán, vagy épp azért, mert az most olyan „trendi”. Valakinek bejön a dolog, valaki csalódottan hazatér.

Vajon honnan tudhatjuk, hogy mi melyik csoportba fogunk tartozni? Mi fog történni velünk külföldön? Hogy döntsük el, hogy egyáltalán nekünk való-e az országváltás?

Személyiségtípusunk, életkörülményeink, közvetlen környezetünk véleménye és önmagunkba vetett hitünk mind befolyásolhatják hogyan gondolkodunk a külföldre költözésről.

Üzlet és Pszichológia

Magányosan külföldön

Van, aki bevallja, van, aki nem, de mindenki volt már magányos. Pláne előfordul ez akkor, amikor az ember egyedül kénytelen belevágni a határátkelésbe, vagy éppen otthon, Magyarországon várja a külföldön dolgozó másik felét. Szóval van az úgy, hogy az ember egyedül van, ugyanakkor nagyon fontos szerintem, hogy tudjuk, az egyedüllét nem kudarc. Erről, és az egyedülléttel való megküzdésről szól ez a cikk.